Ořechy a višně v čokoládě
Višně jsou z Holubic, to je tady za Erzem. Pěstuje je pan Brožek. Ořechy jsou z našich zahrad a sebrali jsme je sami. Čokoláda je zdaleka. Přivezl ji sem Michal Herufek a my jsme si vzali jeho odpad - slupky, které se odlupují z kakaových bobů během jejich pražení.
Svatojánské ořechny dodávají celému podniku nejen krásnou hořčinku, ale i kyselkavost. Jsou to nezralé vlašáky, které jsme nasbírali počátkem léta, nasekali na plátky a nechali extrahovat v alkoholu. Višně dodávají sladkost a kyselost, čokoláda sametovost a hloubku. Těžko existuje vánočnější pití.
Kategorie: | Landcraft |
---|---|
Původ: | Česká republika |
Objem: | 0,5 l |
Alkohol: | 18,8 % |
Popis produktu není dostupný
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Řemeslný lihovar založený na znalosti přírodního bohatství dané oblasti. Destiláty, likéry a vermuty se zde vyrábějí od píky. Znalost bylin, ovoce a koření je pro kluky a holky zásadní a díky tomu jsou jejich výrobky tak unikátní. Landcraftu je velmi blízké zemědělství, včelaření a zahradničení. Pálenky vznikají ze starých odrůd jablonní, ořešáků a višní. Jako bázi pro vermuty si vybírají naturální vína od spřátelených vinařů nebo ty vlastní produkce či cider z Utopie, pro destiláty se využívají suroviny z vlastní zahrady nebo z toho, co příroda kolem dává – pelyněk, yzop, meduňka a desítky dalších. Dále se také drží principů cirkulární ekonomiky. Často se tak pro jejich destiláty používají stáčky právě z ciderií, kaly z výroby kyselých piv nebo citrusové slupky.